Giant is partner van BikeExchange-Jayco

De renners van BikeExchange-Jayco rijden sinds 1 januari 2022 op Giant. Daarmee zit Giant opnieuw in de Wordtour! Leuk nieuws.

Het herenteam zal tot 2024 racen met Giant-fietsen en uitrusting. Het team beschikt over een gevarieerde selectie van sprinters, klimmers, tijdrijders en kanshebbers op het algemeen klassement. Met een mix van nieuwe aanwinsten en terugkerende veteranen, waaronder Vuelta a España-winnaar Simon Yates uit Groot-Brittannië en Tour de France-winnaar van de groene trui Michael Matthews uit Australië. Naast Yates en Matthews verwelkomt het team ook de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen, die 58 carrièreoverwinningen naar de ploeg brengt.

Andere nieuwe aanwinsten dit jaar zijn onder meer de Amerikaanse tijdritkampioen Lawson Craddock en de Italiaanse tijdritkampioen Matteo Sobrero, evenals baanspecialisten Kelland O’Brien (Australië) en Campbell Stewart (Nieuw-Zeeland), plus jonge talenten Alex Balmer (Zwitserland), Jesús David Peña (Colombia) en Jan Maas (Nederland).

Giant loopt al meer dan twee decennia voorop in het professionele wegracen en we zijn verheugd om onze terugkeer naar de WorldTour te maken met Team BikeExchange-Jayco”, zegt Phoebe Liu, chief branding officer van Giant Group. “Door samen te werken met professionele topcoureurs en hun ondersteunend personeel, kunnen we een leider blijven op het gebied van innovatie terwijl we doorgaan met het creëren van de beste fietservaringen voor rijders over de hele wereld.

BikeExchange-Jayco zal ook een damesteam hebben, gesponsord door Liv.

Giant bikes met Cadex wheelsystem

De renners van BikeExchange-Jayco zullen een volledige lijn Giant-fietsen tot hun beschikking hebben. Alle fietsen worden uitgerust met CADEX WheelSystems en Shimano aandrijflijncomponenten. Daarnaast zullen teamrijders en -medewerkers samenwerken met productontwerpers en ingenieurs van Giant om nieuwe geavanceerde producten te ontwikkelen en te testen die later dit jaar zullen worden geïntroduceerd.

Giant TCR Advanced SL Disc: Deze allrounder staat bekend als de “Total Race Bike” en verlegt al meer dan twee decennia de grenzen van raceprestaties. Met honderden profoverwinningen door de jaren heen is de TCR de nummer één keuze voor etapperenners, klimmers en allrounders. Ontworpen voor de beste efficiëntie, geavanceerde aerodynamica en totale controle, het is ideaal voor zware bergetappes, ruige klassiekers en lange trainingsdagen met uitdagend terrein.

Giant Propel Advanced SL Disc: Deze aerodynamische wegmachine heeft Tour de France-etappes, monumentale klassiekers en sprintfinishen over de hele wereld gewonnen. 

Giant Trinity Advanced Pro: Deze speeding bullet is gebouwd om te voldoen aan de eisen van wereldkampioen tijdrijders en is ontwikkeld met behulp van uitgebreide CFD-analyse en windtunneltests om superieure aerodynamische prestaties te leveren in echte raceomstandigheden. De AeroSystem-buisvormgeving helpt rijders seconden te scheren wanneer het er toe doet.

Meer berichten

In onze winkel

NIEUWSBRIEF

Kom erbij en ontvang het laatste nieuws over onze fietsen, events en speciale acties