Waarom werkt Coureur Local samen met Achielle?

Handmade in Belgium

Achielle is een echte fiets van bij ons. Handmade in Belgium. Veel fietsproducenten kopen alle onderdelen in (bv. uit Oost¬-Europa en Azië). Zelfs een groot deel van de fietsframeproductie is ondertussen verhuisd naar Azië.

Deze producenten bouwen vervolgens hun fiets op, hier in België. Die fiets is dan wel geassembleerd in België, maar dus niet ‘gemaakt’ in België.

Achielle bouwt wél de frames stuk voor stuk zelf in België.

Ervaring en vakmanschap

Achielle heeft 3 generaties ervaring en heeft dus heel wat vakmanschap te bieden.
 
Traditioneel handwerk combineren ze met een continue investering in een modern machinepark.
 
Deze inspanning is beloond met het label ‘Handmade In Belgium’. Daarnaast werd Achielle in 2011 ‘Creatief Ondernemer van het jaar’, in 2012 ‘Ambachtsman van het jaar’ en in 2014 wonnen ze de ‘Trends Business Tour’. Achielle investeert dus in eigen kennis, jarenlange ervaring en werkgelegenheid.
 
Wist je trouwens dat Achielle een West-Vlaams bedrijf is? 

Elke klant stelt zijn of haar Achielle samen

Bij Achielle bouwen ze geen fietsen, ze bouwen jouw fiets. Ze maken elke Achielle op bestelling. Je kiest je model en van daaruit begin je zelf te ontwerpen. Je kiest wat er wel op zit en wat er niet op zit. Je start met het kleur of je kiest er meerdere.
 
Twijfel je? Je kan alle kleuren komen bewonderen bij Coureur Local. Naast de kleur kan je ook het aantal en type versnellingen, het soort remmen, de kleur van de banden, het zadel tot zelfs de kleur van de ketting zelf kiezen. 
 
Via de configurator van Achielle kan je alle mogelijkheden bekijken.
 
Wellicht kan je hier en daar wel wat hulp gebruiken. Hiervoor kan je rekenen op onze expertise en ervaring. Maarten helpt je graag verder om alle details met jou te bekijken en te bespreken.
Geef een belletje op 0494 75 63 13 of stuur een mailtje naar info@coureurlocal.be om een afspraak te maken. Zo stellen we samen de perfecte fiets samen voor jou.
 
Eenmaal Maarten je fiets besteld heeft, start Achielle met het bouwen van je fiets. Van buizen snijden over lakken tot de volledige opbouw. Met veel liefde geassembleerd, speciaal voor jou. Enkele weken later kan je je eigen unieke Achielle komen ophalen bij Coureur Local! 

Welke Achielle kiezen?

Achielle heeft een aantal categorieën van fietsen. Er is dus voor elk wat wils. Zo zijn er de classic, de urban, de junior en ook de e-bike.

  • Classic: Dé klassieke Achiellefiets gecombineerd met de hedendaagse technologie.
  • Urban: Deze all-round fietsen zijn uitermate modern opgebouwd, zonder de Achielle look te verliezen. De urbans zijn uitgerust met riemaandrijving wat de fiets heel onderhoudsvriendelijk maakt. De Oscar, Olivia en Ophelie zijn uitermate functioneel, robuust, maar toch slank gebouwd.
  • Junior: We mogen uiteraard de kinderen niet uit het oog verliezen. Voor hen hebben we de Leonie en de Leon, de kleinere versies van de Craighton pure oma en opafiets. En de Petit Omer, de kleine versie van de Omer.
  • E-bikes: Een groot deel van de fietsen uit de Achielle collectie zijn verkrijgbaar met elektrische ondersteuning. De Achielle e-bikes zijn uitgerust met de verbeterde Shimano Steps E6100 drive unit (60Nm).

Bij Coureur Local staan er uiteraard ook enkele Achielles in de toonzaal, én je vindt er alle kleuren van Achielle. Kom dus zeker eens langs bij interesse in een Achielle.

Meer berichten

In onze winkel

NIEUWSBRIEF

Kom erbij en ontvang het laatste nieuws over onze fietsen, events en speciale acties